REFUGI

Situat a 2310m d’alçada al costat dels estanys de Juclar, al final de la vall d’Incles, a la parròquia de Canillo, Andorra.

El refugi està guardat durant els mesos d’estiu, de l’1 de juny fins el 31 d’octubre, encara que hi ha la possibilitat d’obertura fora d’aquestes dates sota reserva. Quan el refugi está tancat queda habilitada una part lliure annexa, amb capacitat de 6 places.

També obrim a l’hivern de principis de febrer fins a finals d’abril (depenent de condicions de neu i meteo). I fora d’aquestes dates, també hi ha la possibilitat d’obrir sota reserva.

ACCESSOS

Entre el poble de Soldeu i El Tarter neix la carretera ara esfaltada que puja per la Vall d’Incles. Entre Juliol i Setembre de 10h a 18h, la Vall es tanca al trànsit de vehicles, posant en marxa un transport alternatiu: un autobus que puja des del peu de la Vall a un preu de 3€ per persona, o de 2€ per un grup de minim 3 persones.

Més tard de les 10h recomanem pujar a peu pel camí de l’obaga d’Incles, una bonica passejada entre els boscos de pins i abeços tipics d’aquestes alçades que allargarà la pujada al refugi no més d’una hora.

Des de l’aparcament del Pont de la Baladosa, al final de la Vall d’Incles, comença el camí remuntant el riu de Juclar en direcció Est per una pista forestal que porta fins a l’encreuament de camins ben senyalitzat amb un cartell, entre el Siscaró i Juclar. Seguint en direcció est cap a Juclar, i tot seguint una variant del GR10 i GRP, es troba una petita àrea recreativa on emplenar les cantimplores. Tot seguit el camí comença a enfilar més dret, i sempre al peu del riu, avança fins prop de la presa del Primer Estany de Juclar. Uns metres cap a la dreta es troba el Refugi de Juclar.

 

 43 PLACES

sleepingbag

 MENJARS I BEGUDES

food

 SERVEI DE MANTES

matalas

 WC ECOLÒGIC

toilet

 DUTXA SOLAR

shower

 INFORMACIÓ ZONA

map

 ZONA CUINA LLIURE

kitchen

 LLICÈNCIES PESCA

fish