ENTORN

Al nord-est del Principat d’Andorra trobem una zona molt abrupta i escarpada, ja al límit amb l’Arieja. Tot aquest sector és ple d’activitats i cims interessants, tant des del vessant andorrà com del francès.

Des del refugi podem observar, ja més proper, el magestuós pic d’Escobes, que és una de les muntanyes més boniques d’Andorra. Tot i la subjectivitat i contundència de l’afirmació, hi ha molts arguments que l’avalen. És una muntanya de considerable altitud amb una silueta molt retallada i amb forts pendents per tots els seus vessants. Podrem afirmar que el pic d’Escobes corona una de les zones més alpines de les Valls d’Andorra, observant impassible al pas del temps el moviment i el treball de la terra, que des d’èpoques inmemorables els habitants de la Vall han realitzat en els prats subalpins d’Incles durant la transhumancia, cada any coincidint amb la fosa de les neus.

Al seu voltant s’aixequen imponents moles granítiques, totes elles molt escarpades i espectaculars. És una zona de crestes i pics espadats, entre els que destaquen el Pic de Rulhe, els pics de Juclar, el Pic de l’Alba i el petit però exigent Cilindre d’Escobes.

compassEXCURSIONS

snapESCALADA

panelsRANDONÉE I RAQUETES